Kalastusmatkailijan opas ja luotsi tuhansien järvien maassa 
  Suomi
 
Etusivu Alueet Vesistöt Kalalajit Kalastustavat Palvelut Hyvä tietää  
FishinginFinland.fi > Hyvä tietää > Videoita 
Kalapaikkana Suomi
Uutiset
Kalastusluvat
Kalatapahtumat
Historia ja perinteet
Kalastusalan järjestöt
Kalaruoat
Turvallisuus
Videoita
Matkustusinfo
   
   
Lappi Järvi-Suomi Länsirannikko Etelä-Suomi ja saaristoalue

   
Mökkimajoitusta kalastajille
Mökkimajoitusta kalastajille

   
Opastettuja kalastusretkiä
Opastettuja kalastusretkiä

   
Kalastusvälineliikkeet
Kalastusvälineliikkeet

Videot

 


Pintaperho kelluu virrassa Lapin tunturijoella. Vapa alkaa taipua ja vahva pyrstö iskee vettä. Kalastaja on saanut kosketuksen villiin harjukseen.

   

Tornionjoella lohen soudussa käytetään pääasiassa vaappuja. Koskialueilla ja vesistön latvoilla kalastetaan heitto- ja perhokalastusvälinein.

   

Jigikalastus on hauskaa, aktiivista ja tapahtumarikasta. Alkukaudesta kuhia jigataan lahtivesiltä, matalikoilta ja vuolteilta − myöhemmin kesällä ja syksyllä järvien selkämatalikkojen ja karikoiden reunamilta.

   

Onginta on koko perheen kesäloma-aktiviteetti. Särki on onkijan varma saalislaji ja onginta Suomen suosituin kalastusmuoto.

   

Pilkintä on merkittävä vapaa-ajan harrastus. Melkein jokainen suomalainen on jossain elämänsä vaiheessa istunut avannon ääreen pilkkimään ahventa, Suomen kansalliskalaa.

   

Täplärapuja pyydystetään merroilla kivikkopohjilta järvien ranta-alueilta ja karikoilta. Sopiva pyyntisyvyys on 3−6 metriä. Rapujuhlat hyvässä seurassa ovat suomalaista syystunnelmaa parhaimmillaan.

   

Kirjolohi on yleinen saalislaji Merikarvianjoella ja monissa muissa Suomen joki- ja koskikohteissa. Kirjolohta tavoitellaan värikäillä perhoilla sekä pienillä vaapuilla ja lusikoilla.

   

Saaristomeri on Euroopan laajin ja eräs maailman suurimmista saaristokokonaisuuksista. Monille vapakalastajille ykköslaji alueella on hauki.

   

Suomenlahti on monipuolinen pelikenttä eri lajien kalastukseen – hauki, kuha ja ahven ovat alueen pääsaalislajeja. Puolen kilon ahven iskee hanakasti matalikkojen kupeessa ja virtaavissa salmissa.

 
 
© FishinginFinland.fi 2013–2024