Kalastusmatkailijan opas ja luotsi tuhansien järvien maassa 
  Suomi
 
Etusivu Alueet Vesistöt Kalalajit Kalastustavat Palvelut Hyvä tietää  
 
Lappi Järvi-Suomi Länsirannikko Etelä-Suomi ja saaristoalue

Keitele

Luonnonrauhaa ja suojaisia kalapaikkoja, joissa hiljaisuus on käsin kosketeltavaa. Avaruutta riittää, pisimmät selät kymmeniä kilometrejä. Kalastajalle kirkasvetinen Keitele on monien mahdollisuuksien vesi...
Lue lisää
   
   
Mökkimajoitusta kalastajille
Mökkimajoitusta kalastajille

   
Opastettuja kalastusretkiä
Opastettuja kalastusretkiä

   
Kalastusvälineliikkeet
Kalastusvälineliikkeet

   
Pilkkiminen on hauskaa.
Pilkkiminen on hauskaa.

   
Kalaherkkuja veden äärellä.
Kalaherkkuja veden äärellä.

Kalapaikkana Suomi

 

Maailman vesistöisin maa Suomi tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet eri kalalajien kalastukseen. Peräti 10 % maamme pinta-alasta on vettä. Kalaan on helppo päästä niin kaupungin laidalle kuin erämaajärvellekin.

Toivotamme sinulle nautinnollisia hetkiä Suomen ainutlaatuisten vesien äärellä!

Kuva: Jari Salonen
Keitele: Ylä-Keiteleen Paanalanselän selkäkarien ruovikot ovat mainoita kalapaikkoja.

 

Kalastusta kasvotusten luonnon kanssa

Täällä on 187 888 järveä, Euroopan laajin yhtenäinen järvialue Järvi-Suomi, 1100 km pitkä Itämeren rannikko saaristoineen ja 647 jokea ja 25 000 jokikilometriä. Voiko kalastaja muuta enää toivoa?

Kyllä voi. Kalastaja tietenkin toivoo, että noissa vesissä on myös kaloja. Ja näin on. Sen lisäksi, että Suomen laajat vesistöt ovat kalaisia, ne ovat myös puhtaita ja maisemaltaan mykistyttävän kauniita. Toisin kuin maailman ruuhkaisilla kalapaikoilla, täällä on tilaa ja hiljaisuutta. Suomessa voit kalastaa omassa rauhassa kasvotusten luonnon kanssa.

Valkolihaiset petokalat hauki, ahven ja kuha ovat yleisimmät saalislajit. Haukea ja ahventa esiintyy lähes kaikissa vesistöissä. Yli metrinen hauki ei ole mikään erityinen uutinen missään päin Suomea. Parhaat kuhakannat löytyvät Etelä- ja Keski-Suomen järvialueelta ja eteläiseltä rannikolta.

Pohjois-Suomessa on hyviä kohteita harjuksen ja lohen kalastajille. Parhaissa Käsivarren kohteissa harjus saavuttaa jopa yli kahden kilon painon. Euroopan tuottoisin lohijoki Teno ja Tornionjoki ovat suurlohenkalastajan toivekohteita. Lue lisää

 
Yläkuvat: Jari Tuiskunen, Kimmo Pöri, Lentokuva Vallas, Jari Salonen, Veli-Pekka Räty, Ismo Kolari, Risto Jussila, Joel Lampinen ja Eumer.

   
info@fishinginfinland.fi
Kalatalouden Keskusliitto
 

Maa- ja metsätalousministeriö on rahoittanut tämän sivuston rakentamista kalastuksenhoitomaksuvaroista.

© FishinginFinland.fi 2013–2024

 
Saaristomeri on Euroopan laajin ja eräs maailman suurimmista saaristokokonaisuuksista. Monille vapakalastajille ykköslaji alueella on hauki.