Fisketuristens guide till de tusen sjöarnas land 
  Svenska
 
Hem Områden Vatten Fiskarter Fiskemetoder Tjänster Bra att veta  
 
Lappland Insjöfinland Västkusten Södra Finland, skärgård

Ule träsk

Det var en gång en sjö där det vinnande båtlaget i en tävling i trollingfiske fångade 157 kg gädda på sju timmar. Finlands största insjöfjärdar Ärjänselkä och Niskaselkä...
mer
   
   
Stugor
Stugor

   
Fiskeguider
Fiskeguider

   
Fiskeredskap
Fiskeredskap

Fiske i Finland

 

Finland är det land i världen som har flest sjöar och vattendrag och kan därmed erbjuda många olika sorters fiskemöjligheter. Så mycket som 10 procent av landets yta täcks av vatten. Det är lika enkelt att fiska i utkanten av en stad som på en sjö i vildmarken.

Vi önskar dig lycka till och mycket nöje invid Finlands unika vattendrag. !

Fotograf: Jari Tuiskunen
Ule träsk: Ule träsk är ett av Finlands bästa gäddvatten.

 

Fiske mitt i naturen

Det finns 187 888 sjöar i Finlands sjödistrikt, som är det mest vidsträckta sammanhängande sjöområdet i Europa, samt 1 100 kilometer kuststräcka i Östersjön inklusive skärgårdsområdena och 647 älvar med en sammanlagd sträcka om 25 000 kilometer. Vad mer kan en sportfiskare önska sig?

Allt möjligt. Sportfiskarna vill naturligtvis att dessa vatten ska vara fyllda av fisk. Som tur är, är detta önskemål uppfyllt. I tillägg till att det finns gott om fisk är Finlands vatten dessutom rent och ofördärvat och naturen så vacker att man nästan tappar andan. Till skillnad från andra fiskeställen i världen finns det gott om plats och tysthet i Finland. Här kan du fiska i lugn och ro, mitt i naturen.

Till de vanligaste arterna hör predatorerna gädda, abborre och gös. Gädda och abborre finns i nästan alla sjöar och vattendrag. Det är ingen konst att få en gädda på över en meter, oavsett var du fiskar i Finland. Det bästa gösbeståndet finns i sjödistriktet i södra och centrala Finland samt på sydkusten.

I norra Finland finns det fantastiska ställen för sportfiskare på jakt efter harr och lax. På de bästa ställena i nordvästra Lappland, känt som "Finlands arm", kan harren växa till sig och väga över två kilo. mer

 
Växlande bilder i övre balken: Jari Tuiskunen, Kimmo Pöri, Lentokuva Vallas, Jari Salonen, Veli-Pekka Räty, Ismo Kolari, Risto Jussila, Joel Lampinen och Eumer.

Jord- och skogsbruksministeriet har beviljat stöd för den här webbplatsen ur fiskevårdsmedlen.

Centralförbundet för Fiskerihushållning

© FishinginFinland.fi 2013–2024

 
For rod anglers, the number one species of the Archipelago Sea is pike.