Kalastusmatkailijan opas ja luotsi tuhansien järvien maassa 
  Suomi
 
Etusivu Alueet Vesistöt Kalalajit Kalastustavat Palvelut Hyvä tietää  
FishinginFinland.fi > Hyvä tietää > Uutiset 
Kalapaikkana Suomi
Uutiset
Kalastusluvat
Kalatapahtumat
Historia ja perinteet
Kalastusalan järjestöt
Kalaruoat
Turvallisuus
Videoita
Matkustusinfo
   
   
Mökkimajoitusta kalastajille
Mökkimajoitusta kalastajille

   
Opastettuja kalastusretkiä
Opastettuja kalastusretkiä

   
Kalastusvälineliikkeet
Kalastusvälineliikkeet
<< Kaikki uutiset

Ennätysmuikku painaa 0,634 kg

 
Ennätyskalalautakunta hyväksyi kolme uutta Suomen ennätystä. Uusia ennätyskaloja ovat makrilli 0,610 kg, muikku 0,634 kg ja vaskikala 14,5 cm.

Makrilli on Suomen vesillä satunnainen harhailija. Valtameren lämpimässä ja suolaisemmassa vedessä elävää kalalajia tavataan Suomessa tavanomaisesti syksyllä. Suomenlahdella Kotkassa lokakuussa 2019 verkkoon uinut makrilli painoi 0,610 kg.

Inarijärvestä vuoden 2020 syyskuun lopulla verkolla saatu muikku painoi 0,634 kg. Luonnonvarakeskuksen Inarin toimipisteen tutkija Erno Salonen määritti muikun iäksi yhdeksän vuotta. Muikku oli harvinaisen nopeakasvuinen. Vanhimmat Inarijärvestä saadut muikut ovat olleet 13-vuotiaita, mutta pienikokoisempia kuin uusi ennätys. Näin suurikokoinen muikku on mahdollista sekoittaa lähisukuiseen siikaan. Muikun alaleuka on kuitenkin yläleukaa pidempi. Siialla tilanne on päinvastoin.

Suomenlahdella Hangon vesillä huhtikuun lopulla onkeen napannut vaskikala oli pituudeltaan 14,5 cm. Se sivuaa voimassa ollutta Suomen ennätystä Porvoon vesiltä vuodelta 2008.

Viime vuonna lautakunta hyväksyi ennätyskalojen luetteloon Kuusamon vesiltä syksyllä 2019 pyydysten 1,42 kg painoisen särjen, jonka iäksi selvisi 17 vuotta.

Ennätyskalat 2000-luvulla

Yläkuva: Suomen suurimman muikun pituus oli 39,9 cm (Kuva: Erno Salonen)

(17.03.2021)

 
 
© FishinginFinland.fi 2013–2021