Kalastusmatkailijan opas ja luotsi tuhansien järvien maassa 
  Suomi
 
Etusivu Alueet Vesistöt Kalalajit Kalastustavat Palvelut Hyvä tietää  
FishinginFinland.fi > Hyvä tietää > Uutiset 
Kalapaikkana Suomi
Uutiset
Kalastusluvat
Kalatapahtumat
Historia ja perinteet
Kalastusalan järjestöt
Kalaruoat
Turvallisuus
Videoita
Matkustusinfo
   
   
Mökkimajoitusta kalastajille
Mökkimajoitusta kalastajille

   
Opastettuja kalastusretkiä
Opastettuja kalastusretkiä

   
Kalastusvälineliikkeet
Kalastusvälineliikkeet
<< Kaikki uutiset

On rapujuhlien aika – kokeile rapuja myös uusilla tavoilla

 
Hämärtyvät syysillat kutsuvat rapujuhlan viettoon. Ravustajien saaliit ovat olleet paikoin oikein hyviä ja varsinkin täplärapuja on nostettu merroilla ylös monista vesistä. Vaikka alkukesä oli viileä, saalista alkoi kertyä monin paikoin mukavasti jo heti ravustuskauden alettua heinäkuun 21. päivä. Elo-syyskuussa ravustus jatkuu kiivaana ja rapusaalisennusteet ovat toiveikkaita.

Syksyn rapujuhlat ovat pohjoismaalainen perinne hauskimmillaan. Keitinvedessä punaisiksi muuttuneet herkulliset saksiniekat ja seurustelu rapupöydän ääressä tuttujen tai tuntemattomien kanssa hyvässä seurassa ovat juhlan pääelementit. Perinteisissä rapujuhlissa keitetyt ravut ovat pääruoka, joiden kanssa tarjotaan paahtoleipää, voita, tillisilppua ja sopivia juomia.

Rapuja voi valmistaa myös monella muulla tavalla. Täpläravut sopivat hyvin esimerkiksi wokkiruokiin ja salaatteihin ja niistä voi tehdä herkullisia alkupaloja vaikkapa paistamalla kevyen chili-valkosipulimarinoinnin jälkeen.

Uusia tapoja rapujen valmistukseen ja käyttöön ja ohjeita ravuilla herkutteluun YouTube-videoissa:

Rapupöydän kattaus

Täpläravuilla herkuttelu

Uusia reseptejä täplärapujen käyttöön

Täplärapujen pakastus ja sulatus

Kuva ylhäällä: Ismo Kolari

(14.08.2015)

 
 
© FishinginFinland.fi 2013–2024