<< Kaikki uutisetOn rapujuhlien aika – kokeile rapuja myös uusilla tavoilla Hämärtyvät syysillat kutsuvat rapujuhlan viettoon. Ravustajien saaliit ovat olleet paikoin oikein hyviä ja varsinkin täplärapuja on nostettu merroilla ylös monista vesistä. Vaikka alkukesä oli viileä, saalista alkoi kertyä monin paikoin mukavasti jo heti ravustuskauden alettua heinäkuun 21. päivä. Elo-syyskuussa ravustus jatkuu kiivaana ja rapusaalisennusteet ovat toiveikkaita.Syksyn rapujuhlat ovat pohjoismaalainen perinne hauskimmillaan. Keitinvedessä punaisiksi muuttuneet herkulliset saksiniekat ja seurustelu rapupöydän ääressä tuttujen tai tuntemattomien kanssa hyvässä seurassa ovat juhlan pääelementit. Perinteisissä rapujuhlissa keitetyt ravut ovat pääruoka, joiden kanssa tarjotaan paahtoleipää, voita, tillisilppua ja sopivia juomia. Rapuja voi valmistaa myös monella muulla tavalla. Täpläravut sopivat hyvin esimerkiksi wokkiruokiin ja salaatteihin ja niistä voi tehdä herkullisia alkupaloja vaikkapa paistamalla kevyen chili-valkosipulimarinoinnin jälkeen. Uusia tapoja rapujen valmistukseen ja käyttöön ja ohjeita ravuilla herkutteluun YouTube-videoissa: Rapupöydän kattaus Täpläravuilla herkuttelu Uusia reseptejä täplärapujen käyttöön Täplärapujen pakastus ja sulatus Kuva ylhäällä: Ismo Kolari (14.08.2015) |