Kalastusmatkailijan opas ja luotsi tuhansien järvien maassa 
  Suomi
 
Etusivu Alueet Vesistöt Kalalajit Kalastustavat Palvelut Hyvä tietää  
FishinginFinland.fi > Vesistöt > Joet > Kokemäenjoki 
Järvet
Ähtärinjärvi
Höytiäinen
Inarijärvi
Kallavesi
Keitele
Kiantajärvi
Kitkajärvi
Kivijärvi
Konnevesi
Kulovesi ja Rautavesi
Kuusamojärvi ja Muojärvi
Kyyvesi
Lappajärvi
Lohjanjärvi
Näsijärvi
Oulujärvi
Päijänne
Pielavesi ja Nilakka
Pielinen
Puula
Pyhäjärven Pyhäjärvi
Roine, Mallasvesi ja Pälkänevesi
Ruovesi ja Tarjanne
Saimaa
Säkylän Pyhäjärvi
Suvasvesi
Joet
Iijoki
Juutua ja Ivalojoki
Kemijoki
Keski-Suomen kosket
Kiiminkijoki
Kitka, Kuusinki ja Oulanka 
Kokemäenjoki
Kymijoki
Merikarvianjoki
Ruunaan kosket
Simojoki
Teno
Tornionjoki
Vantaanjoki
Rannikko ja saaristo
Pohjanlahti
Saaristomeri
Suomenlahti
Erityiskohteet
Hossa
Kaunislampi
Matildanjärvi
Niemisjärvet, Evo
Peurajärvi
Teerilampi

Lappi Järvi-Suomi Länsirannikko Etelä-Suomi ja saaristoalue

Kokemäenjoki - elämysten virta

 

Kuva: Kimmo Puosi
Arantilankosken taimen 6,7 kg.

Kokemäenjoki alkaa Sastamalan Liekovedestä ja se virtaa 121 km matkan Pihlavanlahden ja Eteläselän kautta Selkämereen.

Kokemäenjoen keskivirtaama on 240 m3/s ja pudotuskorkeutta siinä on 57,5 metriä. Kokemäenjoessa on neljä voimalaitosta, joista alin, Harjavallan voimalaitos sijaitsee noin 35 kilometriä jokisuulta ylävirtaan. Kokemäenjoki tarjoaa kokonaisuutena erittäin monipuoliset kalastusmahdollisuudet monen kalalajin urheilukalastukseen.

Kokemäenjoen alaosa

Kokemäenjoen alaosa ja suistoalue on kuuluisa suurista kuhista. Alueelta saadaan hyvin myös mm. ahventa ja haukea. Suositut kalastusmuodot ovat uistelu ja jigikalastus.

Kuva: Kimmo Puosi 
Ruskilankoski.
Ruskilankoski.
 

Nakkilan kosket

Kokemäenjoen kalastuksellisesti mielenkiintoisin alue sijaitsee Nakkilan kunnan alueella. Harjavallan voimalaitoksen alapuolisella jokiosuudella sijaitsevat Nakkilan kosket, tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet mm. lohen, meritaimenen ja kirjolohen perho- ja viehekalastukseen.

Yhtenäisen kalastusalueen pituus on 11 kilometriä ja alueelta löytyy seitsemän koski- ja virtapaikkaa. Joki virtaa pääosin metsien ja lehtojen lomassa tarjoten erittäin miellyttävän kalastuskokemuksen luonnon keskellä. Näiltä koskilta on hyvä mahdollisuus tavoittaa kuningaskalat lohi ja meritaimen. Nakkilan koskilla pystyy kalastamaan lähes ympäri vuoden.

Kuva: Kimmo Puosi 
Lohen väsyttelyä.
Lohen väsyttelyä.
 

Erityisesti meritaimenen kalastuksessa Nakkilan kosket lukeutuvat Suomen ehdottomaan eliittiin. Nakkilan kosket ovat yksi Suomen varmimmista, ellei varmin paikka päästä kosketuksiin vasta merestä nousseen taimenen kanssa. Meritaimenia nousee jokeen lähes koko avovesikauden ajan, runsain nousu ajoittuu kevääseen ja syksyyn myös kesällä jokeen nousee suuria meritaimenia. Myös loheen on alueella hyvä mahdollisuus. Lohi nousee jokeen juhannuksesta alkaen ja kalastuskausi jatkuu syksyyn.

Toutaimia esiintyy koskilla runsaasti, paras kalastusaika on toukokuu - elokuu. Koskille istutetaan kirjolohta aina keväästä syksyyn, tämä takaa hyvän saalisvarmuuden kalastajille. Alueen kuha ja ahvenkanta on myös vahva.

Nakkilasta löytyvät peruspalvelut kivenheiton päässä kalapaikoilta. Kalastajille löytyy majoitusmahdollisuuksia sekä valmiita kalastusopastusta tarjoavia yrityksiä.

Kuva: Eeva-Liisa Tuominen 
Kokemäenjoen yläjuoksun suurkuha.
Kokemäenjoen yläjuoksun suurkuha.
 

Kokemäenjoen keski- ja yläosan kalastus

Harjavallan ja Kolsin Voimalaitosten välisellä alueella Kokemäenjoella kalastetaan uistimella, syöttikoukuilla, ongella ja pilkillä. Hauki ja ahven ovat yleisimmät saaliskalat, mutta myös kirjolohta, kuhaa, lahnaa ja särkeä saadaan runsaasti. Kokemäen Kolsin ja Kokemäen Kiettareen välillä on veneilijöille merkitty ohjeellinen ajoreitti ja kareja on merkitty pojuilla. Veneilyä helpottavia reittikarttoja on laadittu 13 kohdasta, ja ne ovat ladattavissa Kokemäenjoen veneilijät ry:n sivuilta.

Kokemäen Kolsin ja Äetsän voimalaitoksen välillä suosittu kalastusmuoto on vetouistelu. Tavoiteltuja saalislajeja ovat mm. taimen, kirjolohi, kuha, hauki, ahven ja toutain. Vesialue kuuluu Kokemäenjoen-Loimijoen yhtenäislupa-alueeseen.

Kuva: Eeva-Liisa Tuominen 
Jokimaisemaa Kokemäellä.
Jokimaisemaa Kokemäellä.
 

Kokemäenjoen ylimmällä kalastusalueella Äetsän ja Tyrvään voimalaitoksen välillä urheilukalastus on suosittua ja alueella järjestetään myös uistelukilpailuja. Alueen ahvenkanta on hyvä ja kalat ovat kookkaita. Muita alueen saalislajeja ovat mm. taimen, kirjolohi, hauki, kuhaa, made ja toutain. Kokemäenjoen keski- ja yläosan alueilta löytyy runsaasti matkailu- ja virkistyspalveluita.

 
 
© FishinginFinland.fi 2013–2024
 
Tyyppi:Joet
Pituus:121 km
  
Saalislajit
Ahven
Harjus
Hauki
Järvitaimen
Kirjolohi
Kuha
Lahna
Lohi
Made
Meritaimen
Särki
Säyne
Siika
Sorva
Toutain

Kalastusoppaat ja -retket

Lohijoki Oy

Matkanjärjestäjät

Luxury Action

Lisätietoa