Kalastusmatkailijan opas ja luotsi tuhansien järvien maassa 
  Suomi
 
Etusivu Alueet Vesistöt Kalalajit Kalastustavat Palvelut Hyvä tietää  
FishinginFinland.fi > Hyvä tietää > Uutiset 
Kalapaikkana Suomi
Uutiset
Kalastusluvat
Kalatapahtumat
Historia ja perinteet
Kalastusalan järjestöt
Kalaruoat
Turvallisuus
Videoita
Matkustusinfo
   
   
Mökkimajoitusta kalastajille
Mökkimajoitusta kalastajille

   
Opastettuja kalastusretkiä
Opastettuja kalastusretkiä

   
Kalastusvälineliikkeet
Kalastusvälineliikkeet
<< Kaikki uutiset

Tenon luvat myytiin minuuteissa

 
Viime viikolla käynnistynyt kalastuslupien myynti Tenon kesäkaudelle 2018 oli hektistä alusta pitäen. Luvat varattiin lupakaupasta nopeasti ja valtaosa kiintiöistä alkoi huveta jo muutamassa minuutissa. Luvanmyynti ei alkanut tänäkään vuonna ilman ongelmia. Venelupien maksussa ilmennyt tekninen virhe saatiin korjattua niin, että pari päivää myöhemmin käynnistetty rantalupien myynti sujui hyvin.

Sekä Tenojoen venelupia että rantalupia oli kumpiakin myynnissä Suomen puolelle yhteensä 5 500 vuorokautta, joista 30 % on varattu ulkopaikkakuntalaisille kiinteistön omistajille. Tällä hetkellä venelupia on vielä ostettavissa lähinnä Outakosken-Inarijoen ja Nuorgamin kiintiöistä. Rantalupia on saatavilla Outakosken alueelle sekä loppukauden osalta Nuorgamin ja Vetsikon alueille.

Jos ei onnistunut saamaan haluamalleen ajanjaksolle kalastuslupia, kannattaa lupakauppaa kuitenkin seurata kauden mittaan. Sinne palautuu reaaliajassa niitä lupia, joita perutaan. Kalastuskauden avauduttua kalastusmatkailijoiden kiintiöön vapautuu lisäksi perjantaisin klo 15:00 ulkopaikkakuntalaisten kiinteistönomistajien lupia, joita ei ole siihen mennessä lunastettu.

Verkkokaupasta hankitut kalastusluvat tulostetaan paikan päällä Tenojokivarren lupapisteissä oston yhteydessä saatua lupakoodia vastaan.

Lisätietoja:
tenonkalaluvat.fi
Ely-keskus – kalastus Tenojoella

Kun ajoitus osuu kohdalleen, Tenon reissulla voi päästä nauttimaan hienosta lohenkalastuksesta. Lohikannan elinvoimaisuuden turvaamiseksi Tenojoen kalastusta on rajoitettu vuodesta 2017 alkaen mm. vähentämällä myytäviä kokonaislupamääriä. Kuva: Ismo Kolari.

(01.05.2018)

 
 
© FishinginFinland.fi 2013–2019