Kalastusmatkailijan opas ja luotsi tuhansien järvien maassa 
  Suomi
 
Etusivu Alueet Vesistöt Kalalajit Kalastustavat Palvelut Hyvä tietää  
FishinginFinland.fi > Hyvä tietää > Uutiset 
Kalapaikkana Suomi
Uutiset
Kalastusluvat
Kalatapahtumat
Historia ja perinteet
Kalastusalan järjestöt
Kalaruoat
Turvallisuus
Videoita
Matkustusinfo
   
   
Mökkimajoitusta kalastajille
Mökkimajoitusta kalastajille

   
Opastettuja kalastusretkiä
Opastettuja kalastusretkiä

   
Kalastusvälineliikkeet
Kalastusvälineliikkeet
<< Kaikki uutiset

Helle lämmitti kalavedet uimakelpoisiksi – kuhan kalastus pääsee vauhtiin

 
Ennätyksellisen lämpimän toukokuun ja viime päivinä koetun helleaallon ansiosta Suomen vesistöjen lämpötilat ovat kivunneet vuodenaikaan nähden harvinaisen korkealle. Kaikkien aikojen toukokuun lämpötilaennätyksiä murskattiin monilla paikkakunnilla, ja lukuisissa järvissä pintaveden lämpötila on jo ylittänyt 20 astetta. Vedet ovat nyt yleisesti 5–8 astetta ajankohdan keskiarvon yläpuolella.

Kuhan kutu alkaa olla ohi eteläisessä Suomessa ja monien kalastajien messinkikylkinen suosikkikala alkaa purra kiihkeästi vetouistelijoiden vaappuihin ja heittokalastajien jigeihin. Siitepöly on värjännyt viime päivinä veden pinnan keltaiseksi, mutta pian vedet kirkastuvat ja kesäkalastuskausi lähtee kunnolla käyntiin. Viikonlopusta alkaen on ennustettu viileämpiä kelejä ja tuulta, joten uimalämpöiset vedet ovat ohimenevä juttu. Tämä ei suinkaan kalastajien tahtia haittaa, ja kalastuslupia ja valtion kalastonhoitomaksuja lunastetaan nyt kiihtyvää tahtia.

Kuva yllä: Ismo Kolari. ”Männyn siitepölyä on ollut veden pinnassa ihan riittävästi viime päivinä. Myös kuhaa on nyt poikkeuksellisen hyvin monissa vesissä. Yli kymppikiloisista on raportoitu sieltä sun täältä viimeisen vuoden kuluessa. On aika aloittaa suurkuhajahti!”

(02.06.2016)

 
 
© FishinginFinland.fi 2013–2019