Kalastusmatkailijan opas ja luotsi tuhansien järvien maassa 
  Suomi
 
Etusivu Alueet Vesistöt Kalalajit Kalastustavat Palvelut Hyvä tietää  
FishinginFinland.fi > Hyvä tietää > Uutiset 
Kalapaikkana Suomi
Uutiset
Kalastusluvat
Kalatapahtumat
Historia ja perinteet
Kalastusalan järjestöt
Kalaruoat
Turvallisuus
Videoita
Matkustusinfo
   
   
Mökkimajoitusta kalastajille
Mökkimajoitusta kalastajille

   
Opastettuja kalastusretkiä
Opastettuja kalastusretkiä

   
Kalastusvälineliikkeet
Kalastusvälineliikkeet
<< Kaikki uutiset

Kuhasesonki hyvässä vauhdissa – muitakin saaliskaloja iskee vieheisiin

 
Kuhaa nousee nyt vesistä hyvään tahtiin. Viime viikkoina sekä jigikalastajat että vetouistelijat ovat saaneet aika mukavasti saaliskaloja eri puolilta Suomen järvialuetta. Vetouistelussa kuhan tulo oli alkukesällä monin paikoin hyvin nihkeää, kun kelit olivat viileät ja veden lämpötila pysytteli Järvi-Suomen isoilla vesillä tavanomaista alhaisempana. Esimerkiksi monissa vetouistelukilpailuissa isompia kuhasaaliita ei juuri tuotu puntariin.

Viime viikkoina pintavedet ovat lämmenneet noin 20 asteeseen ja kuhatärpit ovat tihentyneet.

Vaparetkien kalastusopas Mikko Ollila kertoo, että kuhakausi on ollut antoisa ja selvästi parempi kuin helteinen viime kesä. Sastamalan Rautavedellä, jossa Ollila pääasiassa kalastaa, saalikuhan keskikoko on ollut viime vuotta suurempi ja kalaa on tullut jigillä mukavasti koko kesän. Asiakkaat ovat päässeet väsyttelemään vavan päässä parhaimmillaan lähes 3 kilon kuhaa ja päälle 4 kilon toutainta. Kuoreparvet ovat nyt suuria ja isot ahvenet ovat olleet monella reissulla hanakalla otilla.

Kuva: Ismo Kolari 
Rautavedellä on runsaasti kookkaita ja nälkäisiä ahvenenköriläitä.
Rautavedellä on runsaasti kookkaita ja nälkäisiä ahvenenköriläitä.

Saimaan Paasselän alueella majoitus- ja opaspalveluja tarjoavan Old School Trollingin Jari Käyhkö puolestaan kertoo, että elokuun säät ovat vaihdelleet Saimaalla nopeasti kauniista aurinkoisista päivistä pilvisiin ja sateisiin. Käyhkö kertoo erään asiakasryhmänsä kuulumisia:

”Majoittuvat vieraamme ovat kalastaneet omatoimisesti mökkimme lähivesillä saaden saaliikseen komeita haukia, ahvenia ja kuhia. Olemme saaneet nauttia myös kauniista ja lämpimistä kesäpäivistä yhdessä kalastaen. Täyspitkän kalastuspäivän aikana pidimme kiireettömän tauon nuotiolla, keitimme kahvit ja valmistimme ruokaa. Perheen rouva poimi pysähdyksemme aikana sieniä ja mustikoita kotiin viemisiksi. Vieraamme innostuivat pariviikkoisen lomansa aikana jigikalastuksesta ja ovat heittäneet paljon mökkimme omalla venekalustolla. Yhteisen kalastuspäivämme saaliiseen kuuluivat runsaslukuiset hauet, puolen kilon painon ylittävät ahvenet ja tietenkin illansuussa aktivoituneet kuhat.”

Kuva ylhäällä: Jari Käyhkö.

(14.08.2015)

 
 
© FishinginFinland.fi 2013–2019